Snickarbyxor – inte alltid bäst

Alla vi småbarnföräldrar har favoritplagg som vi klär på de små. Det kan vara för att vi tycker barnen är extra söta, snygga eller coola i dem men i längden är det framförallt för att de är funktionella. Det är därför vi älskar snickarbyxorna. Men passar de jämt?  Snickarbyxor är oftast tillverkade av jeanstyg vilket gör att de är extra hållbara – det är första fördelen. De har även hängslen som gör att de alltid sitter på plats – fördel nummer två. Finns även fodrade för hösten – fördel nummer tre.

Men när vi satt och spånade kring detta på redaktionen insåg vi en punkt där de inte alls är lämpliga. Som sportkläder. Oavsett om det handlar om sportkläder för vuxna eller för barn så är det extremt sällan man ser hängselklädsel. Ja, det skulle vara brottning möjligtvis men det är inte speciellt många som tycker att dessa förvuxna sparkdräkter är snygga. Däremot är de ju funktionella sportkläder för just den sporten.

Om vi nu tar oss steget från snickarbyxan så är det lätt att se att sportkläderna har en helt annan funktion. Vi säljer visserligen inga sportkläder men vi säljer sportiga kläder. Behöver ni funktionella kläder för att sporta i så får ni leta vidare någon annanstans.

Vad är det då som är typiskt träningskläder för barn?

I många fall är de väldigt lika vuxenmodellerna. På denna punkt skiljer de sig alltså inte något mot snickarbyxorna. Men det är när man kommer till dess funktion som de stora skillnaderna finns. Sportkläder för barn är funktionella att sporta i, detta oavsett om det handlar shorts, t-shirt eller linne – precis som för vuxna.

Snickarbyxor däremot är mest snygga, hållbara och sitter bra. Men det är få barnmodeller som har samma funktion som vuxenmodellerna dvs att de är till för att bära hammare, spik och annat i de många olika byxorna.

Så slutsen blev – Snickarbyxan är bäst, förutom när det kommer till sport. Då är det sportkläder som gäller. Men om vi nu blundar för sporten så är våra byxor passande till allt …..nästan.

Similar Posts
Want to Be – Del 1
Idag slår vi upp portarna för en ny artikelserie. Vi kallar den för ”Want to Be” och den handlar helt...
Fokus på märken Geggamoja
I en liten ”bloggserie” här på SnickarbyxorBarn kommer vi att titta närmare på flera av de märken på marknaden som...
det är detaljerna som avgör
Snickarbyxor är ett plagg som kombinerar estetik, funktion och historia. Förr var det betydligt vanligare att just snickare och andra...